Space house

Takový název nese toto rodinné sídlo nacházející se v Japonsku.

space house
Foto: Yoshihiro Asada

Info o projektu:
Název: Scape House / FORM
Autor: Kouichi Kimura Architects
Účel budovy: Rodinný dům
Místo: Shiga, Japan

Tahle rodinná vila se nachází na kopci jedné z rezidenčních čtvrtí v městečku Shiga v Japonsku. Byla navržena architekty z kanceláře FORM | Kouichi Kimura Architects v roce 2014 a zabírá 137 metrů čtverečních.

Dům se nachází na poměrně malém a úzkém pozemku. Klientovo přání bylo vytvořit objekt, který bude od ulice chráněný proti zvědavým očím. Sklon pozemku je vyrovnaný pomocí betonového soklu, na kterém je stavba usazena a také nabízí parkovací stání. Rodinné sídlo obsahuje dvě nadzemní podlaží. První podlaží nabízí vstupní část napojená na halu, ze které je přístup do ateliéru, dětského pokoje, ložnice a hygienických prostor. Pomocí schodiště se dostaneme do druhého patra se společenskou zonou, kde kuchyně s jídelnou a obývacím pokojem tvoří jednu místnost, ta je propojena v zadní části domu s balkonem.


Foto: Yoshihiro Asada


Foto: Yoshihiro Asada


Foto: Yoshihiro Asada


Foto: Yoshihiro Asada


Foto: Yoshihiro Asada


Foto: Yoshihiro Asada


Foto: Yoshihiro Asada


Foto: První stavba


Foto: Druhé patro


Foto: Řez

Autor:

Vložit komentář